Întrebări frecvente despre franciză

Oferim piață de desfacere însă, indirect. Noi vom fi mereu oamenii din spatele producătorului, pentru a-i spune pas cu pas ce trebuie făcut. Strategia noastră de vânzări și de marketing a ajutat alți peste 150 de producători să își facă portofoliul de clienți în maximum 1 lună jumătate. Dacă partenerul nostru are încredere în noi și urmează întocmai pașii explicați de către noi, succesul este garantat. Noi spunem cu cine trebuie să vorbească, ce să vorbească, cu ce microplante trebuie să meargă, când ii face follow up, regândim strategii aplicate direct pe nevoia clientului etc. Practic vom face echipă în această direcție, însă cel mai important este ca producătorul local să se facă văzut și în același timp să facă vedete, produsele, în zona sa. Produsul are experiența necesară pentru a se vinde singur.

Se poate funcționa cu orice formă juridică: SRL, PFA, II, CERTIFICAT PRODUCATOR.

SRL-ul în schimb, reprezintă forma cea mai potrivită pentru activitatea pe care o desfășori, deoarece:

  • este simplu și ieftin de înființat
  • îți permite să aplici pentru mai multe coduri CAEN
  • microplantele aduc un profit mare, iar până la cifra de afaceri de 300.000 RON anual se impozitează cu doar 1% din venit.
  • din experiența acumulată, între 70-90% din clienții cu care vei lucra vor fi SRL-uri.

Alegerea spațiului ideal pentru producție reprezintă un detaliu care permite multă flexibilitate. Este suficient să atingem parametri optimi necesari producerii microplantelor pentru a beneficia de ce mai înaltă calitate.

  • O încăpere de 8-10m2, un mediu curat, o temperatură constantă între 20 – 22 grade Celsius și umiditate relativă, între 30 – 45 %, semnifică idealul pentru creșterea acestora.
  • Sursă de energie electrică pentru alimentarea iluminării LED, a ventilației și a irigării sistemului Hy-Farm Microgreens furnizat. (consum zilnic la capacitate maximă, de 12 kwh)
  • Sursa de apă (rețea) în apropiere (consum lunar de sub 1m3).

Conceptul Hy-Farm Microgreens este gândit să îți ofere prilejul de a nu depinde de angajați. Ai nevoie doar de un contabil care să te ajute cu declarațiile lunare, iar acesta implică un cost între 250-400 RON / lună. Activitatea o poți face doar tu. În cazul unui singur sistem la capacitate maximă, timpul necesar alocat este de maximum 20 de ore /săptămână (intre 3-5 h/zi). Cu un program de 40 h / săptămână, poți desfășura activitatea cu până la 3 echipamente simultan. Echipa Hy-Farm Microgreens îți stă la dispoziție cu tot ceea ce este necesar pentru a reuși.

Livrarea microplantelor se va efectua cu mașina personală, și NU recomandăm folosirea unei mașini frigorifice. Acestea vor fi livrate în lădițe de carton, care vor putea fi stivuite. Recomandăm furnizarea microplantelor în zilele de Luni și Joi, imediat ce acestea sunt pregătite pentru consum, pentru a evita eventuale costuri de depozitare și pierderea prospețimii produselor.

Unul din motivele succesului pe care noi îl garantăm are legătură directă cu aprovizionarea viitoare cu materiale de calitate superioară pe care noi le vom furniza negreșit, clienților noștri.

Nu vom produce niciodată dacă nu vom avea cerere. Întotdeauna vom produce strict pe baza de comandă, astfel încât produsele să fie livrate imediat ce sunt gata de consum. În felul acesta oferim pe piață, microplante premium iar noi evităm pierderile.

Pachetul de baza standard include 1.000 caserole cu microplante și este destinat pentru a învăța să producem, a oferi mostre gratuite în desfacerea pieței și a satisface și primele comenzi. Drept urmare 100 caserole vor însemna producție de test, 200 caserole vom lăsa mostre iar 700 vor fi destinate primelor comenzi apărute din săptămână de promo. Ulterior, comenzile de materie primă vor fi făcute în funcție de cererea ta de pe piață. 

Probabilitatea de a nu va merge afacerea este aproape nulă. Atâta timp cât va exista interes și din partea dumneavoastră și veți urma îndeaproape sfaturile noastre și pașii pe care-i dezvăluim noi, reușita este garantată, drept exemplu sunt alte peste 150 de francize de succes. Interesul va exista de ambele părți, drept urmare nu veți fi singur în această călătorie. Politica nu ne-ar permite să returnați echipamentul tocmai din această cauză, că este în atribuția noastră să vă ajutăm nu doar să va meargă afacerea cu un echipament, ci să ajungeți în scurt timp să îl extindeți și să cumpărați un al doilea echipament. Dacă afacerea dvs. merge, atunci și a noastră merge pentru că veți consuma materie primă.

Trebuie doar să deschizi un SRL dacă nu ai deja unul sau orice altă formă juridică. Se activează două coduri CAEN și asta este tot! Vei primi de la noi un certificat și o declarație de conformitate care atestă că veți produce un aliment conform Normelor Europene.

Întrebări frecvente despre microplante

În primul rând veți avea un produs unic pe piață, datorită tehnicilor de producție. Veți avea un produs similar în fiecare săptămâna, indiferent de anotimpul de afara. Asta este plusul producției controlate, la interior. Acest lucru ne ajută să obținem, microplanta, mereu, la aceleași standarde de cantitate și de calitate. Datorită tehnicilor de creștere, aceasta va fi extrem de uniformă și va fi la fel, întotdeauna. Avem un standard în produs, pe care îl menținem la fiecare producție: aceeași înălțime, aceeași densitate, aceeași textură, culoare etc. Microplanta Hy-Farm va fi livrată întotdeauna super fresh. Dacă astăzi este gata de consum, tot astăzi este și livrată la client. 

Pe lângă acest lucru, datorită materiei prime de calitate și a tehnologiei de producție, vom obține un produs care va rezista, va rămâne intact în bucătăria clienților, chiar și 1 săptămână. Pe lângă aceste aspecte, în producție nu se folosește pământ, ci un substrat biodegradabil, fapt care le conferă statutul de plante fără pământ.

În ceea ce privește, creșterea microplantelor, în funcție de varietăți, acestea au nevoie de timpi diferiți de producție. Însă cele mai căutate varietăți de pe piață se produc între 6 și 12 zile.

De obicei oamenii caută arome în farfurie. Drept urmare aceștia caută mixurile. Mazărea, având un gust neutru care se potrivește oricărui meniu, ridichea care este ușor picantă, porumbul care este dulce, floarea soarelui, fasolea, mung și lintea care la fel, dețin un gust specific.

Microplantele pot fi folosite în foarte multe combinații și se consumă proaspete, fără gătire, ele fiind plante și flori comestibile. De la salate la smoothie-uri și până la decor culinar comestibil, acestea se pot consuma în diferite combinații culinare, dulci ori sărate.

Există o gamă foarte variată, pentru a putea satisface orice gust. Sunt peste 30 de sortimente de micro plante.

Mai exact, microplantele sunt plante juvenile. Sunt puțin mai în vârstă decât germenii, dar mai tinere decât verdețurile mature. Microplantele sunt gata de recoltat atunci când au dezvoltate rădăcinile și primele frunze (cotiledoane).

Întrebări frecvente despre creșterea microplantelor

Producția microplantelor cu un singur echipament necesită un program part-time, maximum 20 de ore pe săptămâna.

În această producție nu folosim altceva decât apă simplă, un fertilizator bio și un dezinfectant natural. Nu folosim chimicale, pesticide ori alte timpuri de îngrășământ.

Se poate produce în orice încăpere de 8-10 mp. Spațiul trebuie să fie unul curat, în care să putem crea un mediu controlat d.p.d.v. al temperaturii si al umidității. Este nevoie de o umiditate cât mai scăzută pe care o vom obține cu ajutorul unui dezumidificator și o temperatura constantă pe care o vom controla cu ajutorul unui aer condiționat.

Nu este nevoie de o lumină alternativă deoarece sistemul furnizat de noi în pachet are lumina sa specială pentru această producție.

Că să le avem pe toate gata de consum în aceeași zi, le vom pune la însămânțat în zile diferite. Noi am gândit un program de însămânțare,  care este inclus în kit și care o să va ajute în această direcție. Acel calendar de plantare o să vă spună zilnic ce aveți de însămânțat ca să finalizați producția la toate varietățile de microplante, în aceeași zi.

× WhatsApp