Despre
Microplante

Ce sunt microplantele, cum au apărut, cum sunt folosite, ce beneficii au și de ce sunt așa căutate.

Microplantele au apărut pentru prima dată în anii ‘80 iar după îndelungate cercetări, după anul 2012 au început să apară ușor pe piață. În ultimii ani, microplantele sunt un produs tot mai căutat datorită aportului mare de nutrienți și antioxidanți. Micile plante pot fi utilizate în diverse moduri: la prepararea meniurilor diversificate și se pot pregăti chiar și smoothie-uri din aceste plante comestibile, cât și sosuri ori piureuri. De asemenea, din aceeași categorie regăsim și  Florile comestibile cât și Frunzele, ce au rol de decor în ornarea farfuriilor, dar nu numai! Acestea, la fel microplantele, au o savoare puternică ce oferă un plus  de gust, culoare cât și elegantă farfuriei.

Discover more about microgreens HY-FARM

Un stil de viață sănătos

Microplante - superfoods

Discover more about microgreens HY-FARM

Recoltarea

Recoltarea microplantelor implică un proces foarte simplu. Datorită faptului că ne dorim să eliminăm pe cât posibil plasticul și alte materiale care poluează mediul înconjurător, am ales să le ambalăm doar într-o cutie de carton în care urmează să fie livrate la clientul final. Acestea se vor transporta vii, exact în caserolele în care au fost produse. Astfel, microplantele nu trebuie tăiate și ambalate în caserole sigilate sau în pungi de plastic. Acest proces simplu, favorizează păstrarea fresh, pentru un timp mai îndelungat a produsului, de către clientul final.

Discover more about microgreens HY-FARM

Beneficii pentru sănătate

Utilizate ca atare, microplantele s-au făcut remarcate de-a lungul timpului prin beneficiile pe care le pot aduce organismului. Printre acestea se numără atât aportul semnificativ de nutrienți cât și cantitatea însemnată de antioxidanți. Acestea două având un rol elementar pentru buna dezvoltare a proceselor corpului uman. Trebuie subliniat faptul că, vlăstarii, dețin cantități mult mai mari de vitamine și minerale în comparație cu versiunea matură a plantei.

Discover more about microgreens HY-FARM

Sortimente

Există o gamă foarte variată de microplante, însă doar câteva dintre ele ajung să fie cele mai cerute pe piață, atât de restaurante cât și de consumatorii fizici. Printre cele mai căutate sortimente se numără mazărea, floarea soarelui, ridichea, fasolea mung, etc.

Discover more about microgreens HY-FARM

Despre microplante

Microplantele cunoscute și sub denumirea de microgreens sunt vlăstari ai plantelor tinere, dezvoltați după primul stadiu și anume cel de germinare. Încă de la apariția primelor cotiledoane și frunzulițe, plantele pot fi declarate ca fiind gata de consum în funcție de sortiment.

Beneficiile culturii vertical indoor

1

Creștere și calitate

Creșterea cantității și a calității produselor

2

Productivitate

Creșterea productivității cu până la 30% – 40%, datorită densității de plante legumicole pe suprafața mică și a faptului că plantele legumicole cresc mai repede și au producții mai mari, au la dispoziție tot necesarul de apă și nutrienți hidroponici; nu există buruieni în culturi hidroponice, fără boli și fără dăunători de la culturi anterioare

3

Timp

Producție timpurie, plantele maturizându-se cu până la 30% mai repede decât în cultura tradițională

4

Hidroponie

Culturile hidroponice nu sunt influențate de condițiile meteo și pot fi cultivate în mai multe cicluri, tot anul, indiferent de anotimpul și de vremea de afară

5

Automatizare

În cultura hidroponică, sănătatea plantelor este ținută sub control prin monitorizarea continuă a parametrilor de cultura producție, ce pot fi supravegheați permanent și automat, pentru fiecare specie în parte, astfel reducându-se necesarul de personal.

6

Economie

În producția hidroponică se economisește o cantitate mare de apă, sol cat si de energie electrica, și sunt reduse pierderile de apă prin evaporare și drenare, soluțiile folosite fiind recirculate și refolosite mai mult timp.

Afacerea cu microplante all-in-one

Microplantele sunt cerute de întregul public. Nu putem spune că avem un grup țintă exact, deoarece pot fi consumate de oricine, în orice meniu. Este adevărat însă că, în momentul de față, consumul cel mai mare se află în HoReCa.

× WhatsApp