Piața de Microgreens – O creștere competitivă globală cu un CAGR de 11,1%

În ultimii ani, interesul pentru microplante a crescut semnificativ, iar piața globală a acestor plante comestibile a cunoscut o dezvoltare impresionantă. Conform unui nou raport publicat de Allied Market Research, piața globală a microplantelor, evaluată la 1,3 miliarde de dolari în 2019, este estimată să atingă valoarea de 2,2 miliarde de dolari până în 2028, cu o rată medie anuală de creștere de 11,1% în perioada 2021-2028.

Factori cheie care susțin creșterea pieței:

Adoptarea tehnologiei Internet of Things (IoT) în agricultură și mecanizarea agricolă promovează cultivatorii să crească culturi de mare valoare, ceea ce susține în mod direct creșterea pieței de microgreens. De asemenea, metodele de agricultură verticală în interior și serele sunt utilizate în mod special pentru cultivarea microgreens-urilor, deoarece acestea necesită o îngrijire intensă și un mediu controlat. Temperatura și umiditatea favorabile pentru o creștere sănătoasă a microgreens-urilor sunt între 18 și 24°C și, respectiv, între 40 și 60% umiditate. Prin urmare, cultura protejată este utilizată în mod predominant.

Segmentarea pieței:

Piața de microgreens este segmentată pe baza tipului, metodei de cultivare, utilizatorului final și regiunii. Tipurile de microgreens includ broccoli, rucola, mazăre, ridiche, busuioc, și altele. În ceea ce privește metodele de cultivare, piața este împărțită în agricultură verticală în interior, sere comerciale și altele. Utilizatorii finali includ segmentele de vânzare cu amănuntul, servicii alimentare și altele.

Perspectiva pieței în Europa:

Europa înregistrează o creștere solidă pe piața de microgreens, cu un CAGR de 9,7% în perioada 2021-2028. Regiunea se bucură de o dezvoltare semnificativă datorată adoptării tehnologiei IoT în agricultură și sprijinului guvernamental acordat fermierilor pentru construirea de sere și culturi protejate. În special, start-up-urile din Europa care se ocupă de producția și vânzarea de microgreens au susținut în mod considerabil creșterea acestei piețe.

Piața globală de microgreens este într-o continuă expansiune, cu Europa ca unul dintre principalii săi contribuitori la creșterea pieței. Consumatorii din întreaga lume au devenit din ce în ce mai conștienți de beneficiile pentru sănătate ale microgreens-urilor, ceea ce a stimulat cererea pentru aceste plante verzi bogate în nutrienți. 

Sursă: Allied Market Research, 24 iulie 2023

Share on:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
× WhatsApp