Descoperă beneficiile microplantelor

Secolul în care trăim este unul tot mai alert și din ce în ce mai agitat din anumite puncte de vedere.

Fiind prinși în toată această nebuloasă, trebuie să ne găsim un echilibru pentru a ne crea o stare de bine. O contribuție semnificativă o are alimentația echilibrată pe care ar trebui ne-o asigurăm zilnic.

Un stil de viață sănătos în secolul vitezei

Interesul pentru un stil de viață sănătos este din ce in ce mai mare pe zi  ce trece.Foarte multe persoane ajung astfel să se reorienteze din punct de vedere culinar și să consume produse cât mai naturale, care să le permită  un meniu variat și totodată savuros. O alegere reușită care să acopere toate nevoile, atât culinare cât și nutriționale desăvârșite, poate fi reprezentată de microplante. Ele sunt plantele care au un impact extraordinar  pentru sănătate.

Microplante sau superfood

Catalogate de bucătari ca și superfood, microplantele sunt versiunea cea mai tânără a plantei cultivate din semințe și dezvoltate până la apariția primelor cotiledoane, care cu trecerea timpului ar putea ajunge la versiunea matură. Recoltarea executată într-un timp relativ scurt (la aproximativ 7-21 de zile după începerea procesului de germinare) face ca toți nutrienții de  are avem nevoie, să fie înmagazinați.

Microplantele – micile plante ale viitorului

Micile plăntuțe mai sunt denumite și plante ale viitorului datorită constituenților necesari corpului uman. După cum bine știm, o nutriție sănătoasă aduce cu sine în mod  categoric o stare de bine și o dispoziție de excepție. Un alt plus garantat de microplante este  asigurarea totalității de substanțe benefice; începând de la vitamine (vitamina C regăsită în broccoli, linte, mazăre, năut, creson etc.; vitamina D și vitamina B-  din floarea soarelui și vitamina K-  din muștar) și minerale (Fe, Zn, Mg – regăsite în floarea soarelui, fasolea mung, busuiocul și cresonul) până la fibre și proteine. Toate acestea componente sunt foarte căutate mai ales în rândul sportivilor și nu numai, într-cât stilul lor de viață este unul extrem de solicitant. Pe lângă aceste atribuții, mai putem adăuga și caracterul antioxidant pe care îl au unele sortimente. Din punct de vedere cantitativ, consumul lor încorporează  de la 4 până la 40 de ori mai multă concentrație de substanțe nutritive decât leguma matură pe care am utiliza-o în mod normal în viața de zi cu zi.

Microplantele – beneficii pentru sănătate

Prin intermediul oamenilor de știintă care și-au dedicat ani întregi pentru cercetarea microplantelor, s-a constatat că, în unele cazuri, ele pot avea contribuții miraculoase în ceea ce privește sănătatea. Consumul regulat a produselor vegetale de acest fel, are capacitatea de :

  • a reduce semnificativ riscul  bolilor ce pot apărea la nivel cardiac (hipertensiune și hipotensiune)
  • a reduce probabilitatea  de instalare sau de manifestare a bolii de Alzhimer (în cazul în care ea a fost deja instalată și se manifestă  prin apariția primelor simptome).
  • păstrare a țesutului cutanat extern într-o stare extrem de bună.

Antioxidanții prezenți în microplante

Alt exemplu face trimitere la importanța antioxidanților prezenți în microplantele de iarbă de grâu, sfeclă roșie, varză roșie și gulie ce pot ține sub control diabetul prin reducerea stresului care ulterior, facilitează creșterea glucozei din sânge și ieșirea din grafic a glicemiilor.

Pe lângă acestea, introducerea regulată a consumului de microplante  în dietele recomandate de medicii nutriționiști, pot contribui substanțial la pierderea în greutate ori în reducerea riscului de obezitate.

Prin urmare, beneficiile datorate utilizării de microplante pot fi numeroase, mai ales în ceea ce privește sănătatea interioară, nu doar cea exterioară. Avantajele consumului de microplante sunt astfel subliniate prin:

  • Arome variate și îmbietoare
  • Conținut ridicat de substanțe benefice dezvoltării prielnice a corpului
  • Capacitatea de a completa  pe cale naturală deficiențele nutritive
  • Reducerea și combate apariția anumitor boli
  • Păstrarea unui ten și aspect al pielii sănătos.

Share on:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
× WhatsApp