Diversitatea microplantelor

Beneficiile microplantelor sunt cunoscute și îndrăgite de întreaga lume.

După cum bine se știe, microplantele sunt bogate în vitamine, minerale și fibre; astfel produsul secolului a ajuns să fie îmbrățișat cu încredere de sportivi și recomandat tot mai mult de medicii nutriționiști.

Microplantele – cum le consumăm?

Consumul lor se poate face sub diverse forme, începând de la utilizarea lor pentru decorul farfuriilor și preparatelor oferind un aspect spectaculos, până la folosirea acestora ca și aliment propriu-zis.

Când vine vorba de consumul microplantelor în domiciliul nostru și nu în restaurant, trebuie să știm că ele pot fi consumate aproape în orice formă, indiferent că alegem să le adăugăm în salate, sandvișuri sau shake-uri.

Pentru cine sunt potrivite microplantele

Microplantele pot defini excepțional meniul persoanelor care doresc să devină sau sunt deja vegane sau vegetariene. Facem trimitere la acest grup de persoane deoarece, prin alimentația abordată de ei, acestea reușesc să asimileze destul de greu nutrienții utili corpului uman din alimentele consumate. Incorporarea microplantelor în meniurile lor zilnice au arătat faptul că, treptat, au obținut valori nutriționale perfecte, fără carențe de vitamine sau minerale. Acum poate ne putem întreba dacă pot apărea efecte negative datorat consumului prea mare de microplante… dar răspunsul este cert NU.

Sortimente variate de microplante

Sortimentele variate pot fi consumate ca orice altă legumă sau fruct aducând în permanență un plus valoric și sunt o alegere deosebită pentru persoanele care încearcă să obțină rezultate folosind verdețurile în diverse diete.

Moduri de preparare și consum a microplantelor

Diveristatea gamei de microplante aduce cu sine și o diversitate în ceea ce privesc modurile lor de preparare. Pentru ca ele să își păstreze beneficiile în raport de 100%, nu trebuie să aplicăm asupra lor acțiuni de pregătire/ preparare termică.

  • Salatele de microplante reprezintă un must-have atât în bucătăriile restaurantelor cât și în cele  ale clienților fizici. Prin cercetările făcute de nutriționiști, s-a ajuns la concluzia că, un amestec de 100 de grame de floarea soarelui și de busuioc oferă 2,2 g de proteine, 2,2 g de fibre, 15,9 mg de fier, 88 mg de calciu și 298 mg de potasiu, toate pentru doar 28 de calorii. Există și alți nutrienți și vitamine în microplante, cum ar fi magneziu, fosfor, zinc, acid folic și vitaminele C și A.
  • Sandvișurile se numără printre preferințele copiilor. Cu ajutorul lor, microplantele au fost introduse cu ușurință și în alimentația lor deoarece, pot înlocui cu brio frunzele de salată oferind un gust excepțional și totodată un aspect mai apetisant.
  • Gustările precum mezelurile, brânzeturile sau preparatele tartinabile pot fi asezonate și puse în valoare cu microplante.
  • Deserturile pot fi înfrumusețate și căpăta un plus de savoare prin adăugarea anumitor fire de microplante. Un exemplu foarte bun este mazărea, care poate fi adăugată oricărui preparat datorită gustului său neutru. Pe lângă acestea, mai pot fi adăugate și flori comestibile care la fel, au și ele un gust aparte.
  • Sucuri. Cel mai apreciat sortiment în acest sens este iarba de grâu. Acest suc poate fi obținut prin presare la rece sau prin stoarcere cu aparate specializate și amestecare ulterioară.

Share on:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
× WhatsApp