Impactul ecologic al culturii de microplante

Există multe lucruri de învățat despre hrana pe care o consumăm în zilele noastre, cu cât mai mulți oameni devin conștienți de importanța sustenabilității în contextul schimbărilor climatice și de asemenea, să știm cum alegerile noastre alimentare afectează mediul înconjurător.

Agricultura sustenabilă este o metodă de agricultură care protejează agricultura viitoare, mediul înconjurător și economiile noastre. Este vorba mai mult despre planificarea resurselor pentru viitor, precum și pentru prezent.

Microplantele și sustenabilitatea

Cultivarea microplantelor este o modalitate uimitoare și inovatoare de a ajuta planeta și în același timp, de a hrăni corpul uman. De ce? Pentru că, microplantele necesită mult mai puține resurse față de agricultura tradițională și conțin mai mulți micronutrienți, acestea reprezintă o oportunitate excelentă pentru reducerea presiunii asupra terenurilor agricole supraaglomerate și introducerea unor alimente mult mai bogate din punct de vedere nutrițional.

În timp ce o cantitatate mare din culturile tradiționale se pierd, culturile de microplante sunt în proporție de 100%  comercializate, astfel producând mai puține deșeuri pe cultură.
Din acest punct de vedere, microplantele au un mare avantaj deoarece cresc de aproximativ opt ori mai rapid decât plantele adulte și pot fi cultivate într-un mod hiperlocal, eliminând necesitatea transportului (pandemia de COVID-19 a perturbat lanțurile de aprovizionare alimentară, afectând importurile și exporturile).


FĂRĂ ERBICIDE, PESTICIDE SAU ÎNGRĂȘĂMINTE!

Ai nevoie doar de apă curată, lumina și aer!

Oare sunt microplantele sustenabile? Răspunsul este DA!

Reduce consumul de apă de 200 de ori și necesită cu 94% mai puțin timp față de o plantă standard/normală, ceea ce reprezintă o economie masivă atât mediului înconjurător, cât și agricultorului.

În plus, o mare parte din agricultura tradițională utilizează îngrășăminte care cauzează probleme semnificative cu repercusiuni asupra aprovizionării cu apă, a mediului înconjurător și asupra organismelor precum peștii. Aceast lucru se întâmplă din cauza  supra-fertilizării solului cu substanțe precum azotul sau fosforul care permit scurgerea excesului de îngrășăminte în apele subterane și în mediul înconjurător.

Prea mult îngrășământ duce la soluri acide, creșterea excesivă a algelor (eutrofizarea), poluarea apelor subterane și intensificarea încălzirii globale. Din fericire, deoarece microplantele sunt într-o fază timpurie al ciclului de viață al unei plante și se dezvoltă ușor pe multe tipuri de substraturi, nu este niciodată nevoie de îngrășăminte pentru ei!

Prin urmare, vă prezentăm 9 beneficii sustenabile ale culturii de microplante:
1. Reduce apa.

2. Nu necesită pesticide.

3. Nu necesită erbicide.

4. Necesită mai puțină lumină, ceea ce înseamnă mai puțină energie.

5. Nu necesită sol.

6. Necesită mai puțin spațiu fizic.

7. Timpul producției este de aproximativ 2 săptămâni. 

8. Cultura este pe tot parcursul anului, datorită faptului că microplantele sunt crescute în interior.

Share on:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
× WhatsApp